okt
27

Alzheimerstudier på patienter

By

Nu har SVT gjort ett väldigt dåligt reportage på olika hälsokostaffärer och gått runt med en dold kamera för att dokumentera vad personalen på Hälsokostaffären säjer: ”Om hur man kan behandla en begynnande Alzheimer.”
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/storsta-kedjan-gor-om-internutbildning-efter-svt-s-granskning

Alla vet ju att ännu så länge kan inte Alzheimer botas. Big Pharma har gjort bortåt 400 olika studier och ingen av dessa har gett indikationer på någon effekt som kan säjas mildra “dimman” i hjärnan. Alltså inte ett steg åt rätt håll.

Numera vet vi dock genom Dale Bredesens Studie med kombinationsbehandling för att på alla sätt minska inflammation att man lyckats att ge patienten en bättre framtid. I studien som publicerats i Aging se följande

Aging (Albany NY). 2014 Sep; 6(9): 707–717.
Published online 2014 Sep 27. doi:
PMCID: PMC4221920

Reversal of cognitive decline: A novel therapeutic program

Dale E. Bredesen1,2
Author information ► Article notes ► Copyright and License information ►

Detta är den första studie som visar lovande resultat när man på allt sätt försöker att minska inflammationen som drabbar hjärnan. Det gäller att minska snabba kolhydrater, alltså socker och mjöl, som kraftigt bidrar till inflammationen. Vi vet idag att alla folksjukdomar beror på induktion av inflammation i kroppen genom intag av socker och snabba kolhydrater: Hjärta/kärl, Stroke, Diabetes, Alzheimers och även Cancer.

I den studie som Dale Bredesen gjort har man tagit 10 patienter som måste sluta sitt yrkesliv eftersom “komihåget” hade blivit för dåligt och sedan har man ändrat kosten och givit alla olika ämnen för att minimera inflammationen. Och ser man på efter nåt halvår så hade 9 av 10 patienter blivit så mycket bättre att dessa 9 kunde återgå till sitt arbete med mycket bättre komihåg. Detta är ju fantastiskt och måste dokumenteras i lite större grupper.

Men man vet att Alzheimers, som även kallas Diabetes 3 är kraftigt beroende av kosten sammansättning och Diabetiker 2 har dubbelt så mycket Alzheimers jfr med normala patienter utan Diabetes.

Tyvärr är ju läkare dåligt kunniga om kostens betydelse för vår hälsa – därför får man höra uttalanden som den läkare som intervjuas i programmet och säjer att det inte finns någon behandling för Alzheimers som fungerar, och så blir det förstås om man inte följer med i litteraturen och vet vad som händer – utan väntar på att få brev från Big Pharma hur man skall behandla.

En specialist i Sverige på Alzheimers säjer om Curcumin, att det är väl nånting man har i maten (Gurkmeja) “Det är bara påhitt” Det är skrämmande att höra sådan brist på kunskap – men man kan ju inget om kosten och tror heller inte att kosten har någon betydelse även om det skrivs mycket om hur paleokosten påverkar vårt liv. Men man måste då läsa det som publiceras i vetenskapen och allt det hittar man på pubmed – och man då söker på curcumin och Alzheimers och så hittar man flera hundra referenser, givetvis av varierande kvalitet. Men att Curcumin minskar inflammation är ju visat i massor av uppsatser i den Ayurvediska litteraturen som exempelvis Curcumin har i dessa vetenskapliga undersökningar gett upphov till spektakulära resultat.

Undersökningarna har väckt ett enormt intresse och curcumin har utmålats som en sorts mirakelmedicin. Och den huvudsakliga effekten är på Inflammation.

Det är en mycket intressant utveckling framåt, när mer och mer av effekterna kommer från kosten som inte dagens läkare ens har fattat, beroende på bristande utbildning och även ointresse.

med hälsning från Karl Arfors

Comments

 1. Karl E Arfors skriver:

  Då drar vi igång så sakta igen
  hälsar karl

  • Britt-Mari Dahlén skriver:

   Härligt, har varit inne här ofta och väntat på ny spännande kunskap från dig. Du har lärt mig mycket, som påverkat mitt mående positivt!

 2. Karl E Arfors skriver:

  Kul att höra Britt-Mari,
  Jag hoppas att jag skall stimulera mig själv till att hålla igång – det är nämligen mycket som händer, som dramatiskt kan påverka vårt liv. Det viktiga är att få folk att förstå att man måste stryka socker och stärkelse från sin mat. Alltså inget bröd – inga lussekatter och inga fettisdagsbullar. BASTA!!!
  hälsar karl

  • Piltson skriver:

   Flickan vid ostdisken där jag köper 200 gram Appenzeller Extra varje morgon påpekade förra veckan att hon det var konstigt att jag ser så tunn ut fast jag äter så mycket ost. Jag försökte klargöra att fett i maten inte skapar fett på kroppen.

   Hon såg skeptisk ut och frågade vad som då skapar fett på kroppen. Jag se att det vore socker, spannmålsmat och potatis. Då såg hon ännnu mer undrande ut, man kunde se hur hon bestämde att aldrig igen tala med mig om matvanor.

   • Britt-Mari Dahlén skriver:

    Det är roligt att så frön vid lämpliga tillfällen. Chansen finns, att några frön gror, även om det tar tid.
    Britt-Mari

  • Britt-Mari Dahlén skriver:

   Hej, har just lyssnat på intervju med Stig Bengmark där han berättar om de 12 budorden. Många bra tips, men jag har svårt att avvara smör, grädde, ost, yoghurt, som han avråder från.
   Vad säger du Karl om detta?
   hälsningar Britt-Mari

   • Piltson skriver:

    Tack, Britt-Mari, det där var intressnt. Jag hittade flera föreläsningar av denne Bengmark, den första finns här.

    https://www.youtube.com/watch?v=Z8ibMm4g6hc

    Han avråder faktiskt från just de saker som varit viktigast för oss i femton år och visar fram statistik i rasande fart. Men man kan stoppa och begrunda, en fördel som den levande publiken inte hade.

    Och då tyckte mig inte hitta någon uppbackning av varningarna rörande fett (framflr allt mättat!) ägg, och mejeriprodukter. Men annat tror vi på, t.ex. det om den tokiga uppfödningen av boskap, vilket gjort kött ohälsosamt.

    Så det var ändå intressant, och snacket om vitaminer mot slutet tar man på allvar. Så OK, Karl Arfors, var är du och vad anser du om det här?

 3. Maj-Britt Bernhardsson skriver:

  Hej! Finns det någon som kan svara på en fråga gällande kolesterolvärde?
  Det finns ju individer som har ett naturligt lågt kolesterol däribland en kvinnlig släkting. Jag brukar skryta med att jag har ett värde på 8,5 och säger att jag är jättenöjd med detta och säger samtidigt att det är att föredra om man är kvinna över 60 (enl senaste rön).

  Jag vill ju inte skrämma upp släktingen men undrar om man kan göra någonting för att höja kolesterolvärdet. Hon äter mängder med ägg i alla dess former. Hoppas få svar. MVH Maj-Britt

 4. Britt-Mari Dahlén skriver:

  Hej Maj-Britt.
  Jag är ingen expert i ämnet, men har fått bra kunskap på Kostdoktorn.
  Karl har också mycken kunskap i ämnet.
  Lycka till
  Britt-Mari
  74 år

 5. Camilla skriver:

  Hur vet man om man har låggradig inflammation i hjärnan? Är det genom en mikro-glia PET kameraundersökning av hjärnan?

  Om du har vissa sjukdomar som har startat, tror jag att det kan vara svårt att omvända dem, eller få den låggradiga inflammationen som eventuellt ? följer med dem, att sluta -genom att äta en viss kost, tex. LCHF. Vad tror du?

  Om man tex. har en Alzheimer som har utlösts, har jag svårt att tro att man kan få stopp på den, genom att tex. äta kokosfett, hur bra kokosfett än kan månde vara.

  Att få reda på orsaken till problemen, kanske orsaken till låggradiga inflammationer i bland -är väl det som är det viktiga?

Leave a Reply