Hoppa till innehåll
Karl Arfors
  •  karlarfors.se
    • Artiklar
    •  Om mig
    •  Om Inflammation
    •  Om Kost
    •  Min forskning

Ur Arkivet: Varför ökar förekomsten av sockersjuka och hjärtkärlsjukdomar?

  • 2014/06/202014/08/04
  • av Karl Arfors

I september 2007 uppmärksammades ett av mina hjärteprojekt, att utreda samband mellan kost och hälsa, av Forum Frisk.

”Vad beror den ökande mängden hjärtkärlsjukdomar på? Varför ökar förekomsten av sockersjuka? Vad tyder den senaste tidens sjunkande siffror för död i hjärtinfarkt på? Finns samband? Vilka är de i så fall? Eftersom entydiga svar på dessa frågor från experter saknas, inledde EBC-gruppen, som ligger bakom FORUM Frisk, och under ledning av professor Karl E.  Arfors ett projekt för att utreda sambanden kost och hälsa med särskild tonvikt på hjärtkärlsjukdom och sockersjuka.”

Läs hela artikeln här: http://www.forumfrisk.se/kost/index.asp?g=2&r=91

Observera att bland författarna i brevet till Regeringen i febr 2007 var även professor Lars Werkö en påverkande författare. Men eftersom politiker saknar utbildning om vad som påverkar hälsan och inte har många referenser till den vetenskapliga verkligheten förstår man att det är mycket svårt att ändra kursrikningen.

Våra sjukvårdsbudgetar kommer inte att kunna balanseras i framtiden om inte sjukvårdsadministrationen snart förstår att mättade fettsyror inte är farliga och att vi måste minska på sockerintag och snabba kolhydrater från stärkelse, ssk bröd eftersom även glutenintoleransen från vete är ett stort problem i normalbefolkningen.

/Karl

Du förtjänar att bli sedd, även av din läkare
Mina blodkärl blev 42 år yngre
karlarfors

Relaterade artiklar

Epigenitik vänder upp och ner…
Seminarium: Varför får man ont…
Alzheimerstudier på patienter
Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare
Om rätt och fel –…
När kvinnor tar statinpreparat ökar…
Medicinsk utbildning verkar snarare blockera…
Njutning och lycka igen
Droger, njutning och lycka
EPIGenetiken utvecklas vidare…

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kategorier

  • Allmänt
  • Epigenitik
  • Inflammation
  • Kost

Artiklar

  • Epigenitik vänder upp och ner på tidigare sanningar 2018/04/01
  • Seminarium: Varför får man ont i ryggen? 2017/05/09
  • Alzheimerstudier på patienter 2016/10/27
  • Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare 2014/10/31
  • Om rätt och fel – OMEGA – 3/OMEGA – 6 2014/10/13
  • När kvinnor tar statinpreparat ökar risken för Diabetes 2 med 48%. 2014/09/25
  • Medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logiskt tänkande 2014/09/23
  • Njutning och lycka igen 2014/09/01
  • Droger, njutning och lycka 2014/08/27
  • EPIGenetiken utvecklas vidare… 2014/08/20
  • Diabeteskost: Kostråd utan vetenskapligt stöd 2014/08/15
  • Sockersjukevården i Sverige 2014 2014/08/05
  • Rökande hamstrar lär oss om inflammation 2014/07/22
  • Ett sötare blod 2014/07/13
  • Varför läkarna inte förstår socker-problematiken 2014/07/11
  • Fettlever – ett stort hälsoproblem… 2014/07/07
  • Hotet mot din hjärna 2014/06/23
  • Mina blodkärl blev 42 år yngre 2014/06/21
  • Ur Arkivet: Varför ökar förekomsten av sockersjuka och hjärtkärlsjukdomar? 2014/06/20
  • Du förtjänar att bli sedd, även av din läkare 2014/06/15
  • Det farliga sockret 2014/06/12
  • Tro inte på allt du läser – då tidningar publicerar rena lögner 2014/06/10
  • Glycocalyx: lagret i kärlväggen som reglerar inflammation 2014/06/07
  • Verkligheten bakom kolesterolvärdena 2014/06/02
  • Föredrag: Omega 3 / Omega 6 och dessas roll i inflammation 2014/05/29
  • Min nya hemsida 2014/05/07
Copyright @karlarfors 2019
Tema av Colorlib drivs med WordPress