sep
25

När kvinnor tar statinpreparat ökar risken för Diabetes 2 med 48%.

By

Som Ni borde veta fördubblas risken för Alzheimers om man utvecklar Diabetes 2. Och Alzheimers förstörande effekt på hjärnan och tankeförmågan finnes det idag ingen bot för. Detta är den verkliga sanningen. (se vidare nedan med David Perlmutter)

Det verkar alltmer som om den enda framkomliga vägen är att försöka minska den låggradiga inflammationen och om ni behandlas med statinpreparat, alltså kolesterolsänkande medel som jag skrev om i förra inlägget så måste ni lära Er att för kvinnor ökar risken att utveckla Diabetes 2 med 48% i en studie som publicerats i Archives of Internal Medicin, Jan 9 2012.

Det visar man i en studie som undersökt 160 000 kvinnor där nästan hälften av statinförbrukarna får Diabetes typ 2

David Perlmutter var den läkare som skrev boken GrainBrain som handlar om hur din hjärna blir förstörd av inflammation som drivs av socker och snabba kolhydrater bl.a. vete – han tar särskilt upp faran med gluten och där håller jag med. Gluten problematiken ökar i Sverige. Om närmare 30% av en normalpopulation är gluten överkänsliga utan att veta om det, så är patienter överkänsliga med bortåt 70-80% där varken patienter eller ens doktorn vet om detta. Och vanliga glutentest ger inte något svar på detta eftersom det kommit så många nya glutentyper som man inte testar för.

Inslag av David Perlmutter.

Alzheimers benämns även som Diabetes typ 3 och det finns en bra beskrivning på svenska på Kostdemokrati, som här skrivit en föredömlig text som ni kan ta del av här – där finns även en bra bok på svenska om Alzheimers skriven av Bruce Fife beskriven.

Nu måste Ni inse allvaret med risken att få Alzheimers, där det inte finns någon behandling som hjälper. Vidare omedelbart sluta med statiner och om er läkare inte är informerad om denna risk, hänvisa läkaren till mig och min blogg http://karlarfors.se/

Jag avslutar med att citera från Kostdemokrati:

Vi kan nu lägga till Alzheimer till de sjukdomar Livsmedelsverket extrema högkolhydrat kostråd (tallriksmodellen) leder till.

Hälsningar Karl Arfors

Categories : Karl Arfors

Comments

 1. […] Karl Arfors blogg: När kvinnor tar statiner ökar risken för diabetes 4 med 48%. […]

 2. Anders S skriver:

  Har någon gjort en lista med rättelser för svenska översättningen av Grain Brain / Hotet mot din hjärna? Alla småfel gör den mindre trovärdig.

  Exempelvis står det på sidan 104: ”Vi bildar alla upp till 2000 gram kolesterol om dagen eftersom vi har ett desperat behov av det”
  2000 gram = 2 kg !!

  På sidan 36: ”Mer än 186 000 människor yngre än tjugofem år har diabetes”. Säkerligen… När/var? Av sju miljarder människor på jorden?

  På sidan 81 påstås att olivolja är omega-3 rik: ”människor som regelbundet åt omega-3-rika oljor som olivolja, linfröolja och valnötsolja löpte en 60% mindre risk att utveckla demens”

 3. Piltson skriver:

  Nu kungörs i England att man väntar sig en ”enorm” ökning av antalet hjärtattacker, eftersom så många personer lyssnat på statinfientlig propaganda och slutat med dessa piller. Meddelades idag, 3/5 av BBC, kommentar eller motargument erbjöds ej.

Leave a Reply