Hoppa till innehåll
Karl Arfors
  •  karlarfors.se
    • Artiklar
    •  Om mig
    •  Om Inflammation
    •  Om Kost
    •  Min forskning

Njutning och lycka igen

  • 2014/09/01
  • av Karl E Arfors

Ni läste om Robert Lustig när han på engelska framförde sin berättelse om den kommande boken.

Han berättar om dopaminreceptorn för pleasure som nedregleras och kräver mer och mer stimulation och serotonin receptorn som är känslig och ger happiness eller skall vi säja lyckokänsla – men blir det för mycket socker och vetemjöl överstimuleras dopamin-receptorn och han berättar att industrin har överstimulerat dopaminreceptorn gm att blanda in socker i många livsmedel.

……vidare kommenterade han att: ”We have to reorient our lifes, we need to reorient our nutritional lifes, we need to reorient our spiritual lifes – we need to reorient what it is supposed to happen in our lives” ….

Man måste alltså ta tag i livet självt och kanske jobba ihop i grupper, som kan stödja varandra

Mot  slutet berättar han att många frågar honom: ”Hur kan vi fixa till detta”

 ”How are we going to fix it? How are we going to fix it long term – You can’t fix it alone. None of you can fix it alone.

Ja se där man måste jobba tillsammans för att försöka fixa livet på bästa sätt.

Det skall bli stimulerande att läsa Lustigs Bok när den publiceras.

Hälsningar Karl Arfors

Droger, njutning och lycka
Medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logiskt tänkande
Karl E Arfors

Relaterade artiklar

Epigenitik vänder upp och ner…
Seminarium: Varför får man ont…
Alzheimerstudier på patienter
Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare
Om rätt och fel –…
När kvinnor tar statinpreparat ökar…
Medicinsk utbildning verkar snarare blockera…
Droger, njutning och lycka
EPIGenetiken utvecklas vidare…
Diabeteskost: Kostråd utan vetenskapligt stöd
2 KOMMENTARER
  • Margareth Berglund
    2018/05/15 vid 08:51
    Svara

    Hej Stig

    Får jag fråga dig om du hört talas om dessa undergörande signalmolekyler som lär bota det mesta..Ett isotont saltvatten från USA som innehåller framtidens möjlighet till hälsa …Jag tycker det låter som en stor bluff!

    Vad tror du?.

    ”Kroppens Cellkommunikationsmolekyler ”Redox Signal Molekyler” produceras i alla våra cellens kraftverk, mitokondrierna, dygnet runt. Utan dessa livsviktiga molekyler, inget liv. Produktionen avtar dock i rask takt med vårt åldrande och påverkas dessutom av stress, mediciner, föroreningar, dålig kosthållning, sjukdom osv. Redan i tonåren börjar produktionen att minska och vid 45 års ålder har vi endast ca 50% egen produktion kvar och som 70-åring ca 10% av den produktion vi hade som unga. Det resulterar i att cellerna tappar sin förmågan att skydda, reparera och förnya sig i samma takt som när vi var unga och vi har inte samma ork och energi som tidigare och drabbas lättare av sjukdomar!”

    Tacksam för ditt svar!!!

    Vänligen

    Margareth

  • Margareth Berglund
    2018/05/15 vid 08:53
    Svara

    Förlåt blev fel namn…KARL skall det förstås stå…ber så mycket om ursäkt för detta.

    Margareth

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kategorier

  • Allmänt
  • Epigenitik
  • Inflammation
  • Kost

Artiklar

  • Epigenitik vänder upp och ner på tidigare sanningar 2018/04/01
  • Seminarium: Varför får man ont i ryggen? 2017/05/09
  • Alzheimerstudier på patienter 2016/10/27
  • Inflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare 2014/10/31
  • Om rätt och fel – OMEGA – 3/OMEGA – 6 2014/10/13
  • När kvinnor tar statinpreparat ökar risken för Diabetes 2 med 48%. 2014/09/25
  • Medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logiskt tänkande 2014/09/23
  • Njutning och lycka igen 2014/09/01
  • Droger, njutning och lycka 2014/08/27
  • EPIGenetiken utvecklas vidare… 2014/08/20
  • Diabeteskost: Kostråd utan vetenskapligt stöd 2014/08/15
  • Sockersjukevården i Sverige 2014 2014/08/05
  • Rökande hamstrar lär oss om inflammation 2014/07/22
  • Ett sötare blod 2014/07/13
  • Varför läkarna inte förstår socker-problematiken 2014/07/11
  • Fettlever – ett stort hälsoproblem… 2014/07/07
  • Hotet mot din hjärna 2014/06/23
  • Mina blodkärl blev 42 år yngre 2014/06/21
  • Ur Arkivet: Varför ökar förekomsten av sockersjuka och hjärtkärlsjukdomar? 2014/06/20
  • Du förtjänar att bli sedd, även av din läkare 2014/06/15
  • Det farliga sockret 2014/06/12
  • Tro inte på allt du läser – då tidningar publicerar rena lögner 2014/06/10
  • Glycocalyx: lagret i kärlväggen som reglerar inflammation 2014/06/07
  • Verkligheten bakom kolesterolvärdena 2014/06/02
  • Föredrag: Omega 3 / Omega 6 och dessas roll i inflammation 2014/05/29
  • Min nya hemsida 2014/05/07
Copyright @karlarfors 2019
Tema av Colorlib drivs med WordPress