aug
05

Sockersjukevården i Sverige 2014

By

Ralf Sundberg ställer nu frågan på sin spets:

Varför är diabetesläkarna så tysta och varför deltar Ni inte i diskussionen om kosten till de sockersjuka patienterna?

”… varför förblir diabetesläkarna tysta? Vi kräver nu svar på de tolv teserna ovan. Har diabetesläkarna bättre vetenskaplig evidens för att högkolhydratskosten, som höjer blodsockret och ökar behovet av medicinering skulle vara mer hälsosam, vill vi och våra patienter se korten på bordet nu.”

Läs hela artikeln här

Vi vet att patienter med ”socker”, som diagnosen Diabetes 2 kallades förr, inte tål snabba kolhydrater och ändå säger dietisterna att de skall äta 65 % kolhydrater.

Vi måste nu slutligen konstatera att dietisterna är helt felutbildade av gänget från SLV med Bengt Vessby i spetsen.

I den publikation i Nutrition som även finns som översättning till svenska på Annika Dahlqvist hemsida kan ni även se att både Annika och Jörgen Vesti Nielsen är med tillsammans Ralf Sundberg som författare från Sverige.

Verkliga pionjärer.

Arne Astrup från Danmark har nu även bytt sida och är med på denna publikation som kommer att bli banbrytande.

Jag vill verkligen gratulera till detta internationella samarbete, som kommer att revolutionera behandlingen av Diabetes 2 i en nära framtid.

/Karl Arfors

Categories : Kost

Comments

  1. […] här inlägget handlar Diabeteskosten (som tidigare: Sockersjukevården i Sverige 2014), men ger ett annat perspektiv och många associerade artklar i Läkartidningen etc.och en del av […]

Leave a Reply