jun
15

Du förtjänar att bli sedd, även av din läkare

By

Jag hoppas att Ni besökare fick behållning av Ralf Sundbergs föreläsning om kolesterol.

Har du inte läst den hittar du den här: Verkligheten bakom kolesterolvärdena

Tycker ni att det är för tidskrävande att lära nytt och riktigt kan vi ge detta enklare alternativ.

Titta på patienten

Men det är ju alltid så, Doktorn borde göra en anamnes och titta på patienten… istället för att stirra på dataskärmen

Hälsningar

Karl Arfors

Categories : Karl Arfors

Comments

 1. Gäst skriver:

  Det är sant. Receptblocket åker fram snabbt, inte bara när det gäller kolesterol. Helhetsperspektiv saknas, inte minst när det gäller gamla människor.

 2. Josef Boberg skriver:

  Jag är en av de gamla som nyligen har råkat ut för detta – och om det här http://annikadahlqvist.com/2014/04/13/lchf-bocker-till-fyndpris/comment-page-1/#comment-69776

 3. Lekman skriver:

  Hej!
  Jag har några frågor om urinsten:
  Vad består en urinsten av?
  Hur kan man få bort den?
  Vilka metoder finns?

 4. Karl E. Arfors skriver:

  @Lekman,
  Kristaller av Kalcium (hyperkalciuri) oxalat (hyperoxaluri) eller urinsyra (hyperurikosuri) i urinen: Brist på citrat, B6 eller inte tillräckligt med vatten för att få bort avfallsprodukterna.
  Läkare skriver ofta ut Emgesan (Fass) som utsöndras i Urinen och höjer Magnesiumhalten i urinen som motverkar stenar. Emgesan höjer alltså inte Mg i blodet.
  Vidare drick mera vätska ssk vatten och när det är varmt och man svettas mycket så regleras inte salthalten i kroppen utan salterna lämnar kroppen med svett.
  Så när du svettas skall du intaga extra salt och då särskilt havssalt så att Du får i dig Jod. Många människor har för låga nivåer av jod. Jag kommer att skriva mer om Jod som tillhör haliderna (jod, klor, fluor och brom) Under trettiotalet fick vi lag på att jodera salt för att höja jodintaget som låg bakom struma, som folk som levde i bergstrakter som Österike, Dalarna (långt från hav). Sköldkörteln svällde för att den försökte producera mer hormon, men bristen på jod gjorde att funktionen T4 och T3 inte räckte till.
  /karl

  • Piltson skriver:

   För några år sedan hade vi kontakt med en kvinna som var överkänslig mot jod. Att döma av hennes beskrivning var hennes situation odräglig, eftersom hon inte alltid kunde värja sig mot tvångstillsatt jod i livsmedel av ”profylaktiska” skäl. Nu finns salt utan tillsatt jod i handeln här i Tyskland, men tänk på att personer med denna känslighet t.ex. inte vågar på på restaurang.

 5. Bo skriver:

  Piltson

  Mnja överkänslig mot jod finns inte, du tittar i fel riktning, är en utrensningseffekt (Jarisch-Herxheimer reaction) som denna ”överkänsliga” kvinna har. intar man jod så motar kroppen bort t.ex brom, detta kan vara jobbigt om man inte förser kroppen med B-vitamin, magnesium, kalcium, och andra saker. typ vatten och salt.

  Titta på halogenerna i periodiska systemet, Jod, Klor, Flour, Brom. plus en liten radioaktiv rackare som finns i några gram på jorden.

  Vi är superexponerade för dessa tre utom jod. då vi inte har jod i adekvata nivåer resulterar i att kroppen tar upp de tre giftiga grundämnena. Minns att kroppen behöver mineraler och samlar på sig giftiga sådana om de nyttiga lyser med sin frånvaro.

  lösningen är näring. OCH jod är inte ett gift, det är essentiellt för alla vertibrays, långt över vad livsfarliga verket rekommenderar.

  Finns läkare som ”matat” patienter med 12.5 till 50 (och ännu mera) mg jod i årtionden och fått fantastiska hälsoförbättringar.

  Allergi näe….

 6. Bo skriver:

  Glömde selen och C-vitamin.

  Jag kör 90 näringsämnen och så snuttar jag på jod-pipetten varje dag, nacent iodine en 10 till 15 mg ca. 🙂

 7. Piltson skriver:

  Bo, jag har inte studerat saken närmare och tänker inte göra det, men vad som
  här står gjorde mig ganska förskräckt:
  http://www.jodkrank.de/Jodallergie/jodallergie.html

Leave a Reply