Maj
07

Min nya hemsida

By

Nu har vi börjat arbetet med nya hemsidan http://karlarfors.se som framför allt kommer innehålla artiklar om kost och inflammation. Mer information kommer inom kort.

Hälsningar

Karl Arfors

Categories : Karl Arfors

Comments

 1. Daniel Gustafsson skriver:

  Hej Karl
  Jag undrar vad du vet om mikrovågsugnar? Jag använder inte mikro sedan många år tillbaka. Dock anser många att det är ofarligt. Har hört att det finns opubliserade studier på mikrovågsungnar. Vet du vad man kom fram till i dessa? Använder du mikro själv?
  Hälsning
  Daniel Gustafsson

  • Karl Arfors skriver:

   Daniel, Jag skall senare skriva lite mer om Mikrovågor ……
   /karl

  • Karl Arfors skriver:

   Daniel,
   Jag kommer tillbaka lite sent. Mikron är rätt hemsk skulle jag säja. Det finns en spansk studie som kokade, ångkokade och mikrade broccoli. Man analyserade vissa cancerhämmande ämnen i broccolin och mätte vad som fanns kvar efter hanteringen.
   Mikron ger ju punktvis högre temperaturer som efter en stund jämviktas till
   ”lagom varmt” att äta.

   När man kokade broccolin fanns 40% av de nyttiga ämnena kvar.
   När man ångade broccolin fanns 70% kvar och
   När man micrade broccolin fanns bara 2% kvar och kan man säja är helt försvunnen.
   Du gjorde helt rätt när Du satte bort mikron och man kan även säja att industrin är helt ointresserad av att du skall få veta nåt om mer om Micron
   /karl

 2. Gäst skriver:

  Hej,

  Det ska bli spännande med en ny blogg/hemsida om kost och inflammation.

  Kommentaren ovan handlar om mikrovågsugnar ser jag och då kommer jag att tänka på att jag hört att mikrovågorna förstör B12-vitaminet när man mikrar sin matportion.

  För övrigt tycker jag att mikrougnens tillkomst är anpassad till färdigrätter som Dafgårds och liknande Findus m fl. Färdigrätter från storkök är ju på mer ont än gott, enligt min uppfattning.

  • Karl Arfors skriver:

   Ja Mikrovågor är ett elände – det enda jag använde miokron till i USA (under 18 år) var att mjuka smöret på morgonen så att det blev bredbart.
   Nu har jag smöret framme i köket i en smörbytta med lock-där klarar det sig bra under en vecka minst och alltid bredbart.
   /karl

 3. Maj-Britt Bernhardsson skriver:

  Hej Karl! Mycket intressant läsning. Jag har lärt mig en sak med åren (pensionär sedan tre år) och det är att inte lita på våra myndigheter. Glömmer aldrig 6 – 8 brödskivor om dagen epoken. Vi brukar titta på kostcirkeln och skratta över hur vi kunde vara så dumma att vi gick på detta. Skall fortsätta att läsa din blogg.

  MVH Maj-Britt

 4. HEJ KARL
  Kan man rakt upp o ner bara ställa en fråga till dig om kost o hälsa och få svar??
  Jag chansar.
  Fick se din bild i SvD o kände igen namnet. Du o Lars Ryno var kompisar med Lars Olsson i Uppsala o jag var ihop med Lars på den tiden.
  Det där med rödbetsjuice lät intressant o måste provas.
  För utan att ha en enda riskfaktor har mitt blodtryck åkt upp i 210/94. Inte så bra att gå omkring med, fastän jag snart är 80. Kan man verkligen med rätt kost få ner blodtrycket lika mycket som med medicinering?? Äter just nu Amlopidin Accord 5 mg.
  Vi ärter redan ovanligt hälsosamt min man o jag, så man kan undra??
  Detta är en chanstagning, så får man se om det funkar.
  Många hälsningar
  Margit

 5. Nino Jurse skriver:

  Hej Karl
  Undrade bara lite om rödbetsjuicen och L-Agriplexen.
  Jag undrar helt enkelt om det bara var dessa två saker som du intog eller tog du ytterligare kosttillskott tillsammans med dessa två produkter och i så fall vilka?
  Jag antar att du tog rödbetsjuicen och L-Argiplex på morgonen, om inte, när under dagen är det bäst ta dom?
  Är en 61-årig hjärtpatient som är stentad (3 stentar) och med en hjärtinfarkt bakom mig.
  Vänliga hälsningar
  Nino

Leave a Reply