maj
09

Seminarium: Varför får man ont i ryggen?

By

Jag är i regel väldigt öppen för nya saker. För när man har en skolmedicinsk uppfattning som man upptäcker inte stämmer så måste man leta efter nya vinklar.

De senaste åren har jag haft ett givande samarbete med entreprenören Hans Bohlin. Han har utvecklat en maskin som behandlar vävnaden och resultaten har blivit så mycket bättre än vi trott att vi behövt söka nya svar på gamla problem.

Hans är väldigt kul att ha att göra med för han har så originella tankar, han är inte förstörd av gamla perspektiv, han ställer annorlunda frågor och han hittar väldigt intressanta samband.

Sedan 2014 har vi således ivrigt sökt svaret på varför maskinen får så bra resultat och det är intressant att bindväven som maskinen behandlar är så nära kopplat till inflammation.

Insikterna från vårt sökande presenterar vi på seminarium i Stockholm på fredag 12/5 kl 9-11 och kl 14-16.

Det kan finnas platser kvar. Läs mer om seminariet här:

”Varför får man ont i ryggen” – Ett seminarium om ny forskning, bindväv och inflammation

Categories : Karl Arfors

Comments

 1. Leif Ek skriver:

  Hej Karl!
  Är tyvärr inte i stan 12/5
  Firar 10-årig bröllopsdag m min Ann
  ha de
  Leif

 2. Piltson skriver:

  Mycket intressant. Tog det inte på allvar förrän jag fick läsa om Buckminster Fuller. på Bohlins hemsida, Jag kommer ihåg hur jag försökte visa kolleger i Toronto hur hans ”geodesic dome” hängde ihop. Kring 1963. Jag lyckades inte och ansågs förryckt. Men det minnet får mig att ta detta på allvar och läser gärna mer.

  Dock tror jag inte att det förklarar min ryggvärk. För några år sedan lades jag på sjukhus för att bli av med vatten i vänster lunga. Måste bära runt en dräneringsapparet flera dagar. Funkade bra, men sedan dess känner jag nästan varje dag ett minne på den punkt i ryggen där dom stack dräneringsröret.

Leave a Reply