sep
23

Medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logiskt tänkande

By

… Det verkar så eftersom alla doktorer skriver ut statinpreparat för att sänka kolesterol.

Av Karl Arfors

Jag har nu använt mycket tid för att försöka förstå detta, eftersom jag vet att det är fel och nu har det dessutom kommit en bok som beskriver hur ”Low cholesterol leads to an Early Death” by David Evans.
Den presenterar evidens och fakta från 101 vetenskapliga uppsatser i de bästa medicinska tidskrifter, som New England Journal of Medicin, British Medical Journal, The Lancet, Circulation etc. och alla 101 uppsatserna visar att högre kolesterolvärden är bra för dig.

Det är fantastiskt att alla företag inom Big Pharma som säljer statin-preparat hävdar att man skall minska kolesterolet, när den medicinska litteraturen i uppsats efter uppsats visar att det är bättre att ha ett högt kolesterol och att man dessutom lever längre när man har ett högt kolesterol. Kolesterol är som Ni vet en livsnödvändig substans i våra cell-membran och särskilt i vår hjärna är höga kolesterolvärden livsviktigt för hjärnans funktion.
Detta är förmodligen en fantastisk konspiration och är ett avancerat lurendrejeri av Big Pharma.

Jag tycker att Ni skall lyssna på Ralf Sundbergs föredrag om Kolesterol för att bilda er en egen uppfattning om kolesterolets ofarlighet.


Dessa motsättningar mellan den medicinska verkligheten och Big Pharmas försäljningsförsök verkar så svårt att förstå om inte ”medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logisk tänkande.” eller känner du några doktorer som inte försöker skriva ut statiner till dig?

Categories : Karl Arfors, Kost

Comments

 1. Piltson skriver:

  Lustigt att dessa anmärkningar kom just nu, Jag fick nyligen anledning att fundera på ett par meningar av Claude Bernard.

  ” Det är bättre att förbli okunnig än att ständigt söka bekräftelse på sina fördomar och avvisa all information som inte stämmer med dem…”

  Det ledde till en kommentar rörande diverse kolleger:

  ”De gör dåliga iakttagelser, för bland resultaten av sina experiment väljer de bara ut de som passar ämnet och förbigår omsorgsfullt allt som kan styrka den idé de bekämpar. ”

  Det är lite kusligt att idag läsa detta avfärdande från 1865, eftersom det så väl passar in på en påträngande skock professorer, docenter, dietister och andra högavlönade tjänare som nu torgför den officiella näringsläran. Massor av auktoritetspersoner har helt enkelt inte så mycket själslig kraft att de orkar agera på grundval av egna iakttagelser och egen erfarenhet. De ger anvisningar och skriver ut recept mot bättre vetande, eftersom det är så mycket enklare att rätta sig efter vad som sägs av högre makt. Det kommer an på patienten att vara ordentligt informerad och skeptisk. Hippokrates är gravlagd.

 2. Bo Blomberg skriver:

  @Piltson, intressant föreläsning i Boston. Kommer det transcripts på de följande också? Och var hittar man dom? Jag är hörselskadad och har svårt att höra radio.

 3. Bo Blomberg skriver:

  Tack Piltson!

 4. Lennart Thol skriver:

  Önskar synpunkter eller ideer om att ta bort eller minska plack, gärna av Karl Arfors
  Blodtryck och ökat plack På blodkärlsväggen hör troligtvis ihop, kärlen blir stelare och blodflödet bromsas.
  Jag läser precis Nu en bok skriven av Mattias Rath, forskare och läkare i USA
  Han skriver om naturlig behandling som tillbakabildar avlagringar i blodkärlen.
  Artärväggarna skyddas av ”teflon”
  Teflonet är aminosyrorna lysin och prolin som bildar ett lager runt lipoproteinerna LDL apo
  Detta förhindrar att ytterligare fettmolekyler lagras i artärväggarna.
  Och det bästa av allt. Fettmolekyler frigörs från avlagringarna, molekyl efter molekyl lösgörs placket i blodomloppet och transporteras till Levern, som förbränner molekylerna

  Tillskott som rek. Av M. rath. L Prolin. 100-500mg
  L Lysin. 100-500mg
  Vitamin C. 600- 3000 mg
  Vitamin E 130-600 IE
  + ev beta karoten och selen

  Jag önskar kommentarer, synpunkter eller egen erfarenhet.
  Om detta är sant kan vi snart ha Rena blodkärl

 5. Piltson skriver:

  Jag vet inte om denna blogg fortfarande är aktiv, men i såfall vill jag gärna hänvisa till att man i det aktuella numret av Nature påpekar att ”alternativ” läkekonst kanske inte borde vara så förfärligt alternativ:

  http://www.nature.com/news/consider-all-the-evidence-on-alternative-therapies-1.18547

Leave a Reply